Rendezvények

Ma ez a komoly hagyományokkal rendelkező étterem, a különböző szakmai rendezvények mellett, helyt ad családi, baráti találkozóknak, összejöveteleknek és kiállításoknak is. Szellősen berendezett termein 10-50 fős társaságok elszeparálást is megengedik.     Ajánlatot kérjen e-mailen.

Éttermünk az építészet otthonául szolgáló Almássy palota épületében és kertjében található. A palota az 1870-es évek végén, Almássy György megbízásából, Gottgeb Antal tervei szerint épült. A Világháborúk után az állam a Építőművészek Szövetségének adta.

Az 1956-os Forradalom után fogalmazódott meg néhány kiváló építészünkben egy művész klub létrehozásának szándéka, így az Építészpince építőművészek, művészek és más értelmiségiek találkozóhelye lett, mely a 60-as évek „kiérdemelte” a Államvédelmi Hatóság megkülönböztetett figyelmét. .

A pince falai már a klub kezdetétől rengeteg művésznek adtak alkotási teret. Ám a 70-es évekbeli felújítás során, ezek a levert vakolattal porrá lettek. Így csak fényképen maradtak fent ezek az alkotások, mint például Kondor Béla (1931- 1972) festménye.

Kovács Margit (1902-1977) fali kerámiája azonban nem esett áldozatául a felújításoknak, és 2006-ban, amikor a pince elnyerte a jelenlegi állapotát, egy méltóbb falfelületre került.

Látogasson el az Építészpince Étterembe, Budapest egyik legszebb, jellegzetes hangulatú palotájának pincehelyiségébe vagy udvarára! A közel százötven éves épületben lévő étterem a környék kedvelt és divatos találkozóhelye. A Nemzeti Múzeum mögött, a Magyar Rádió és Szabó Ervin Könyvtár közötti épületben galéria is működik. Ha egyszerűen jól akarja érezni magát, jót szeretne enni, inni ne mulassza el, térjen be hozzánk!

Hol találsz meg minket?

A Nemzeti Múzeum mögött,

1088 Budapest, Ötpacsirta utca 2.

Nyitvatartás:

Hétfőtől-Vasárnapgi: Zárva

  • Építészpince étterem Facebook
  • SocialIcon2

Építészpince Étterem