Rendezvények

Ma ez a komoly hagyományokkal rendelkező étterem, a különböző szakmai rendezvények mellett, helyt ad családi, baráti találkozóknak, összejöveteleknek és kiállításoknak is. Szellősen berendezett termein 10-50 fős társaságok elszeparálást is megengedik.     Ajánlatot kérjen e-mailen.

Éttermünk az építészet otthonául szolgáló Almássy palota épületében és kertjében található. A palota az 1870-es évek végén, Almássy György megbízásából, Gottgeb Antal tervei szerint épült. A Világháborúk után az állam a Építőművészek Szövetségének adta.

Az 1956-os Forradalom után fogalmazódott meg néhány kiváló építészünkben egy művész klub létrehozásának szándéka, így az Építészpince építőművészek, művészek és más értelmiségiek találkozóhelye lett, mely a 60-as évek „kiérdemelte” a Államvédelmi Hatóság megkülönböztetett figyelmét. .

A pince falai már a klub kezdetétől rengeteg művésznek adtak alkotási teret. Ám a 70-es évekbeli felújítás során, ezek a levert vakolattal porrá lettek. Így csak fényképen maradtak fent ezek az alkotások, mint például Kondor Béla (1931- 1972) festménye.

Kovács Margit (1902-1977) fali kerámiája azonban nem esett áldozatául a felújításoknak, és 2006-ban, amikor a pince elnyerte a jelenlegi állapotát, egy méltóbb falfelületre került.

Látogasson el az Építészpince Étterembe, Budapest egyik legszebb, jellegzetes hangulatú palotájának pincehelyiségébe vagy udvarára! A közel százötven éves épületben lévő étterem a környék kedvelt és divatos találkozóhelye. A Nemzeti Múzeum mögött, a Magyar Rádió és Szabó Ervin Könyvtár közötti épületben galéria is működik. Ha egyszerűen jól akarja érezni magát, jót szeretne enni, inni ne mulassza el, térjen be hozzánk!